Genel Bilgiler

İstanbul Sanayi Odası Endüstriyel Tasarım ve Prototipleme (İSO ETP) Merkezi tarafından her yıl düzenlenen tasarım geliştirme yarışmasının bu yılki konusu “Türk Yemek Kültürünün Gelişmesi için Tasarımlar” olarak belirlenmiştir.

Yemek sektöründe tedarik - hazırlama – pişirme – sunma – tüketim – paketleme - sevkiyat  gibi safhalar bulunmaktadır. Yemekler, bölgeye/yöreye göre ve/veya yemeği tüketen grup, yemeğin hazırlandığı/sunulduğu mekana farklılık arzetmekte, hazırlık ekipmanları, paketleme gereksinimleri, yemek öncesi ve sonrası kullanılabilecek araç ve gereçler de bu çerçevede özelleşerek farklılaşabilmektedir. İnsan sağlığının birincil öncelik olduğu bu sektörde, gıdaların besin değerlerinin korunması da ayrı bir önem taşımaktadır. Diğer yandan iş yaşamının teknolojik gelişmeler nedeniyle sosyokültürel alışkanlıkları hızlandırıp dönüştürüyor olması ve pandemi gibi nedenlerle yemek tüketilen mekanlardaki farklılık ihtiyaçları, beslenme süreçlerinde yeni çözümlerin geliştirilmesini de gerekli kılmaktadır.

Bu olgular ışığında, gıdanın hazırlanacağı noktaya gelişi (mutfağa – evlere – ofislere – restaurantlara vb.), hazırlık süreci, pişirilmesi, sunumu ve tüketilmesi de dahil olmak üzere tüm adımlarda öncelikli olarak Türk mutfağının özel yemeklerini tüketicinin mekan – zaman – kişisel durumunu da dikkate alarak (özel sağlık gereksinimi vb.) yenilikçi tasarımlar geliştirmek bu yarışmanın odağını oluşturmaktadır.

İstanbul Designathon’da yarışacak projelerin yemek sektöründeki arz ve talep zincirinde yer alan üreticilere, tedarikçilere, hizmet sağlayıcılara ve nihai tüketicilere ve/veya çevreye katma değer üretecek nitelikte olması beklenmektedir.

Bu çerçevede, sektörün arz tarafı açısından maliyet azaltıcı ve/veya kalite artırıcı ve/veya zaman tasarrufu sağlayan; talep tarafında ise sağlık, tüketim kolaylığı, ürün çeşitliliği vb katkılar sunan veya sektörün genel idamesi açısından sürdürülebilir olumlu çevre etkileri olacak yenilikçi tasarımlar ihtiva eden projeler yarışmaya kabul edilecektir.

Başvuru Süreci

  • İstanbul Designathon’da projelerini yarıştıracak en az 3 en fazla 5 kişiden oluşacak takımların başvuruları 6 Mart – 30 Nisan 2024 tarihleri arasında kabul edilecektir.
  • Başvuru için https://isoetp.com/designathon/team linkinde yer alan Başvuru Formunun doldurulması gerekmektedir.

Yarışma  Süreci

  • Yarışmanın ön öleme aşaması online olarak, final aşaması ise İSO ETP’de finalist takımların bizzat katılacakları proje/prototip hazırlık ve sunum etkinlikleriyle gerçekleştirilecektir.
  • Yarışma finali, 25 Mayıs 2024 tarihinde 5 finalist takımın katılım ve sunumlarıyla İSO ETP’nin İstanbul İkitelli’deki merkezinde yapılacaktır.
  • Final Organizasyonunda, Jüri Üyeleri tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda belirlenecek en iyi 3 takım https://isoetp.com/yarisma-sartnamesi adresinde yer alan ödülleri almaya hak kazanacaktır.

  • Kayıt sürecine dair sorularınız ve problemleriniz için +90 539 928 30 35 numarası ve isoetp@reaconsultancy.com adresi üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

 

Değerlendirme Kriterleri

Web Design

Tasarımın Kattığı Değer (yaygın etki)

·         Sürdürülebilirlik ·         Kulanıcıya katkısı ·         Kullanıcıda yarattığı etki 

Web Design

Uygulanabilirlik

·         Kullanıma uygunluk ·         Üretilebilirlik ·         Ticarileştirme potansiyeli

Web Design

Yenilik Derecesi

· Yaratıcılık
· Değer önerisi
· Çözümün probleme uygunluğu

Takvim

6 Mart 2024
Başvuru Açılışı ve Online Etkinlik
26 Nisan 2024
Başvuruların Kapatılması
Nisan 2024
Webinar Serisi
16 Mayıs 2024
Çözüm Önerilerinin Sisteme Yüklenmesi
20 Mayıs 2024
Finalistlerin Açıklanması
25 Mayıs 2024
Hackathon -Sunumlar ve Ödüllendirme

Sık Sorulan Sorular

Yarışmaya, İSO ETP’de çalışmayan, İSO ETP çalışanlarının birinci derece akrabası olmayan ve İSO ETP ile doğrudan iş ilişkisi olmayan 18 yaş üzeri kişiler katılabilir.

İç Kapı, İkitelli OSB Mah, Pik Dökümcüler Sanayi Sitesi Tem34 İkitelli No:3, 34480 İkitelli Osb/Başakşehir/İstanbul

Takım kaptanı (ve ekip üyelerine) e-posta iletilecektir.

Dosyalarınızı pdf. olarak yükleyebilirsiniz.

etkinlik@isoetp.com.tr adresine ulaşabilirsiniz.

etkinlik@isoetp.com.tr adresine ulaşabilirsiniz.

Çözümlerin fikri hakları katılımcılara ait olacaktır.

Tasarımın Kattığı Değer (Yaygın Etki): Sürdürülebilirlik – Kullanıcıya katkısı – Kullanıcıda yarattığı etki Uygulanabilirlik: Kullanıma uygunluk – Üretilebilirlik – Ticarileşme potansiyeli Yenilik Derecesi: Yaratıcılık – Değer önerisi – Çözümün probleme uygunluğu

Dışarıdan malzeme getirilmesi yasaktır.

Kimi makineler prototip hazırlığı için kullanılabilecektir. İSO ETP personeli bu konuda sizlere destek olacaktır.

Kayıt yaptığınız e-posta adresine doğrulama mesajı gelecektir. Aksi durumda etkinlik@isoetp.com.tr adresine ulaşınız.

Kayıt yaptığınız e-posta adresine doğrulama mesajı gelecektir. Aksi durumda etkinlik@isoetp.com.tr adresine ulaşınız.

Çözüm dosyasını sadece takım lideri yükleyebilir.

Versiyon numarası ekleyerek yeni çözüm dosyanızı tekrar yükleyebilirsiniz. Maksimum 6 farklı dosya yükleyebilirsiniz.

100 MB
TCSvTB#MTH_RGB_unframed_horizontal 1
3
2

Bu web sitesi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin mali desteğiyle üretilmiştir.

Web sitesinin içeriğinden sadece Rea Danışmanlık Ltd. Şti. sorumlu olup hiçbir şekilde Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti‘nin görüşlerini yansıttığı şeklinde yorumlanamaz.